2019 firar vi att vår butik har funnits i Älmhult i 80 år!

På våren 1939 kom Stina och Helge Holmberg med dottern Sylvie på pakethållaren för att starta upp den butik som man köpt i Lindska huset vid Torget (numera Rena Rama Sara).

Världskriget stod för dörren, men det visste ju ingen för då hade man nog inte vågat göra satsningen i Älmhult. Det blev brist på varor pga kriget och tillverkarna ville helst sälja kläder i cellull som fanns i mängder.  Familjen Holmberg var dock av de uppfattningen att man skulle hellre sälja de lite dyrare men avsevärt bättre kläderna i kamgarn. Kunderna var inte heller förtjusta i kläderna av "sälull" . Så blev det och därigenom fick man den kvalitetsstämpel som präglat butiken.

Senare köpte familjen fastigheten Axel 8 där butiken är inrymd sedan nybyggnaden var klar 1950. Idag drivs butiken i Älmhult under adressen Holmbergs Hörna med koncepten Hmode, Jeansbolaget och Scorett i regi tredje generationen med Åse som ägare med delägarskap av dottern Jennie. Flickan på pakethållaren - Sylvie är självklart med i princip varje dag. (Lusten driver verket.)

Framtiden är alltid oviss men man har en klar företagsidé som innebär handel och service i Älmhult. I familjens ägo finns även ett "tvillingkoncept" i Växjö av betydligt yngre datum - Jeansbolaget och Brothers. Affärsidéen är det personliga engagemanget, service och mötet med kunden anpassat till trenden för dagen.

80-års firandet har som mål att fira med kunderna genom bra erbjudanden under hela året för att stärka framtiden.

Kom och prova ett par jeans och spegla dig i vår unika digitala spegel!

Välkommen till Holmbergs Hörna, mitt i City - Älmhult

rekt-vit.jpg

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.